Coordinació de la parentalitat positiva

 

Acompanyament per desenvolupar canvis relacionals entre els pares o tutors legals que possibiliti una parentalitat positiva, pensant sempre en el bé superior dels menors implicats, especialment en processos de separació amb fills menors d’edat.

 

La funció principal de la Coordinació parental és assistir als progenitors que viuen en un clima d’alta conflictivitat, especialment en casos de post-separació o divorci. Es treballa per implementar un pla de parentalitat, consensuat per les parts i, de ser el cas, aprovat pel jutjat. La intervenció està centrada en el menor per tal d’evitar-li situacions de risc, doncs cal evitar l’exposició continuada a l’esmentada conflictivitat.

Els conflictes familiars que arriben a l’àmbit judicial mostren en moltes ocasions relacions parentals complexes. La resolució judicial no pot donar una solució efectiva a les necessitats d’algunes famílies i la complexa conflictiva relacional dels progenitors, i de les seves famílies extenses, perdura més enllà de la sentència. La separació i/o divorci afecta directament al desenvolupament dels fills, els més vulnerables.

Necessitat del Coordinador parental: Actualment es coneixen recursos que atenen a les famílies i als menors, com són els equips psicosocials en els tribunals i els pèrits privats que donen suport a la presa de decisió judicial. Tots els recursos donen un servei específic, però s’aprecia el buit d’una intervenció global i activa amb el sistema familiar. Així doncs, el Coordinador Parental permet implementar el pla de parentalitat, minimitzant la conflictiva relacional entre els pares o tutors. En definitiva una gestió professional que acompanya al sistema familiar cap a una situació de millora, que eviti la litigiositat recurrent, amb continua obertura de nous procediment judicials.

Toni Rius i Equip Eirene ofereix el servei de Coordinació Parental, ja sigui en l’àmbit privat extrajudicial (sense que s’hagi iniciat cap acció als jutjats) o intrajudicial (processos judicials oberts), a partir de la capacitació de part dels membres de l’equip que han participat en la recent Programa pilot de coordinació de parentalitat realitzat pel Centre de Mediació de Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Procediment privat i alternatiu de resolució de conflictes centrat en l’infant en què, com a professionals de la mediació familiar amb formació específica, assistim els progenitors o tutors legals amb alta conflictivitat a implementar el seu pla de parentalitat positiva.

Procediment alternatiu de resolució de conflictes, a partir d’una derivació judicial dins de processos de separació o divorci amb una alta conflictiva entre els pares o tutors legals. Procés centrat en l’infant en què, com a professionals de la mediació familiar amb formació específica, assistim a implementar un pla de parentalitat positiva.

Si continua navegant per aquest lloc web, accepta la utilització de galetes. Més informació.

La configuració de la política de galetes d'aquesta web està definida com a permesa, per poder oferir-li una millor experiència de navegació. Si continua utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé clica a "Acceptar" entendrem que hi està d'acord.

Tanca